Tanvi Buch

Tanvi Buch

Architecture + Watercolors

New San Jose Studio/Workspace

THE OWNER WANTED TO EXPAND THE DETACHED SINGLE-CAR GARAGE AND CONVERT IT INTO A LIGHT-FILLED STUDIO WORKSPACE. ADDITIONALLY, HE WANTED TO INCREASE THE HOUSE'S CURB APPEAL.

image1

In the drawing above, the new studio workspace (set behind the house in the top drawing) mimics the new clay tile roof of the house which now has a more inviting front elevation.

The bottom row shows the studio from the front, and from the side. Large windows let in natural light.  The garage door rolls up to enter the space. 

THE HOUSE HAS THE SAME UPDATED FACADE AS IN THE LEFT, BUT THE NEW STUDIO WORKSPACE HAS BEEN TREATED IN A MORE CONTEMPORARY WAY.

image2

In this option, the new studio workspace has a flat roof.

The bottom row shows the studio from the front, and from the side. Clerestory windows let in natural light. The barn-style garage door opens outwards to enter the space.

image3

These show several options for the exterior (side) elevation of the new studio workspace.

image4

This shows the floor plan of the studio workspace (above) and a building section with heights (below).


THE FINAL DESIGN

image5

This shows the client-approved final floor plan, roof plan, and all four exterior elevations.